Artist's Statement

Teokseni saavat usein alkunsa jostakin arkisesta, jota on tullut katsottua toisin kuin yleensä. Viime aikoina olen uudelleenmuotoillut lapsuuden kotiseutu- ja seurakuntakokemuksia. Tilanteet ja tunteet saattavat nousta mieleen yksittäisistä kuvista lehdissä, tilanteista kaduilla tai virkkeistä, jotka tietyssä mielentilassa kuulostavat häiritsevän runollisilta tai vinksahtaneilta.

​Sen enempää en jahkaile, vaan tartun mahdollisimman pian maaleihin. Akvarelli, akryyli ja erilaiset sekatekniikat ovat minun välineeni, koska haluan tallentaa ensimmäisen johtolangan mahdollisimman nopeasti. Lapsena vihasin vesivärejä ja päiväkerhon pulloväriä, koska ne olivat niin liejua ja aiheuttivat sotkua. Nyt aikuisena juuri tuosta syystä vetinen väri on itselleni mieluisin väline. Voin pyyhkiä ja sotkea jo tehtyä, voin maalata tilanteita päällekäin ja siten sekoittaa tunnelmaa.

Minulle nimi ja teos ovat useimmiten täysin yhdenvertaisia, eivät toistensa liitteitä. Samaan aikaan on toisaalta ihan sama, näkeekö katsoja maalauksessani sen mitä minä siihen halusin laittaa. Tärkeintä on, että näkee tai kokee jotakin. Teos ja kerronta on realistista ja rehellistä, vaikka ote olisi miten abstrakti ja outo!

instasize_220517110640_edited.jpg