top of page
instasize_220517110640_edited.jpg

Jenny Ojutkangas (s. 1996 Lapualla) on elämänkatsomusten ja maailmankuvien monipuolisuudesta kiinnostunut kuvataiteilija. Ojutkangas yhdistelee työskentelyssään erilaisia kuvataiteen menetelmiä. Hänelle läheisin työskentelytapa on akvarelli yhdistettynä hiileen.

 
Viimeaikaisissa näyttelyissään Ojutkangas on käsitellyt elämää raamattuvyöhykkeellä. Teokset ovat syntyneet jumalanpalvelusten aikana kuudessa eteläpohjalaisessa kirkossa. Tämän lisäksi ääneen pääsee taustoiltaan kirjava joukko eteläpohjalaisia, joita Ojutkangas on kiertänyt nauhurin kanssa jututtamassa parin vuoden ajan. Lapuan, Seinäjoen ja Kauhavan seurakuntien jumalanpalveluksissa maalatut teokset muodostavat tekstikatkelmien kanssa vuorovaikutteisen ja näkökulmiltaan laajan kokonaisuuden.

 
Keskeisimpiä aiheita ovat uskonnon merkitys eri elämänvaiheissa sekä kokemus kirkon läheisyydestä. Mitä kastetuksi tuleminen tarkoittaa? Millainen rooli kirkolla ja seurakunnalla on eteläpohjalaisessa arjessa? Miten monin eri tavoin ihmiset kokevat saman yhteisön? Mihin kukin keskittyy kirkossa käydessään? Mitkä kokemukset ihmisiä yhdistävät tai erottavat?


Ojutkankaan tavoitteena on tuoda näkyväksi ajatusten ja kokemusten monipuolisuus ja antaa katsojalle mahdollisuus tarkastella omaa kirkkosuhdettaan.

Artist's Statement: Bio
bottom of page